Ankara Sanayi Odasından Pakdemirli ve Akar'a Ziyaret

TAKİP ET

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ziyaret etti. Özdebir ziyaretlerde, ASO tarafından hazırlanan, bakanların görev alanlarıyla ilgili sanayicilerin sorun ve önerilerini içeren raporları da takdim etti.

Özdebir, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ziyaretinde imalatçı firmaların rekabet gücünün artırılabilmesi için en önemli girdilerini teşkil eden su, odun gibi önemli hammadde kaynakları üzerindeki yüksek vergilerin ve fonların düşürülmesi gerektiğini belirtti. Özdebir, “Sanayicilerimizin ithal ettikleri odun gibi hammaddelerin ithalatından alınan yüksek vergiler kaldırılmalıdır. Özellikle mobilya sektöründe başta endüstriyel odun olmak üzere ithalata bağımlılığı azaltmak ve yerli üretimi teşvik etmek amacıyla 6831 sayılı Orman Kanunu güncellenmeli, özel ormancılık ve endüstriyel ormancılık yasası çıkarılmalıdır” dedi. Özdebir ayrıca işletmelerin büyümelerinin önünde engel teşkil eden gıda mühendisi, ziraat mühendisi çalıştırma gibi zorunlu istihdam yükümlülüklerin giderilmesi gerektiğini belirtti

 

Özdebir, Hulusi Akar ziyaretinde ise Ankara’nın savunma sanayiinde geldiği nokta konusunda değerlendirmelerde bulundu. Savunma sanayimizin gelişmesinde bakanlığın önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Özdebir, bu alandaki yerli katkı oranını yükseltmek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Özdebir ziyarette, uzun bir süre önce önerdiği ve kamuoyu ile de paylaştığı yeni askerlik sistemi ile ilgili taslak çalışmalar içinde yer alan mesleki eğitim mezunlarının avantajlı askerlik yapması konusunu da gündeme getirdi. Özdebir, meslek lisesi mezunlarına 2-3 yıl süreyle eğitim gördükleri alanlarda sigortalı çalışmaları koşuluyla kısa dönem ya da bedelli askerlik hakkı verilmesinin, hem mesleki eğitimin cazibesini artıracağını hem de bu alana verilen önemi göstereceğini ifade etti.

 

ASO Başkanı Özdebir, askerlik görevini sürdüren er ve erbaşlardan mesleği olanların, bu süre içinde eğitilerek sertifika sahibi yapılması önerisi de getirdi. Belgelendirme konusunda ASO olarak görev üstlenebileceklerini de vurgulayan Özdebir, bu insanların askerlik bitiminde eğitimli ve belgeli potansiyel iş gücü olarak istihdam edilmelerinin çok kolaylaşacağını da ifade etti