Büyükelçi Diriöz, 'Moskova ve Ankara İlişkileri Ekonomi İle Sınırlı Kalmamalı'

TAKİP ET

Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Moskova ve Ankara'nın ikili ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak için çalıştığını, ancak ülkeler arası ilişkilerin ekonomiyle sınırlı kalmamasını, insani bağların geliştirilmesinin önemli olduğunu hatırlattı

Duma'da gerçekleştirilen, "Rusya ve Türkiye: Stratejik Ortaklık Yolları" adlı yuvarlak masa toplantısında konuşan Diriöz, "Diplomatik ilişkilerimizin tarihi 500 yıldan fazla. 2000'li yıllardan beri liderlerimizin çabaları sayesinde ilişkiler yeni bir ivme kazandı ve hızla gelişmeye başladı... Bugün, Türkiye sadece siyasi ve ekonomik ilişkileri değil, aynı zamanda insani ilişkilerin, insanlar arası diplomasinin geliştirilmesini de amaçlamaktadır." dedi.

 

Ria Novosti'nin aktardığına göre Türk Büyükelçi konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Stratejik ortaklığımız her alanda gelişiyor... Rusya-Türkiye arasındaki ticaret hacmi son birkaç yıldır aktif olarak artıyor ve iki Cumhurbaşkanının bizim için belirlediği, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmayı ümit ediyoruz. Ancak sadece stratejik ekonomik projeler geliştirmemiz yeterli değil. Öncelik, insani bağlardır. Çünkü halkların yakınlığını bu belirlerler. Umarım, kültür alanında önemli bir sene olarak 2019, iyi olan komşuluk ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için yeni temeller kuracaktır."