İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Mattiolo'dan, Ticari Çalıştay Teklifi

TAKİP ET

ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Mattiolo, İtalyan Büyükelçiliği ile Ankara Ticaret Odası'nın, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek için küçük, orta ölçekli ve büyük firmaların katılımıyla seminerler, sempozyumlar ve atölye çalışmaları düzenleyebileceğini bildirdi.

İtalya ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacmini 2023 yılına kadar 20 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarmak istediklerine dikkati çeken Mattiolo, “Hedef koymak önemli. Biz de hırslı bir hedef koyduk. Bunun için de katma değeri yüksek olan sektörlere yönelmemiz gerekiyor. İtalyan firmalarının Ankara’daki fuarlara katılmaları da, hedeflerimize ulaşmada önem arzediyor” dedi.

 

İtalya ile Türkiye’nin savunma sanayi alanında yaptığı ortak çalışmalardan söz eden Büyükelçi Mattiolo, bu alandaki iş birliğinin hem dış ticaret hacminin artmasına katkıda bulunduğunu hem de savunma sanayi ile bağlantılı sektörlere kazanç sağladığını vurguladı.

 

Büyükelçi Mattiolo, Türkiye’yi ziyaret eden İtalyan turist sayısının eğilimine girdiğini kaydetti. Ankara’nın da özel bir konumu bulunduğunu, birçok şehre Ankara’dan ulaşım sağlanabildiğini ifade eden Mattiolo, Ankara’ya daha çok turist çekmenin yolunun direkt uçuştan geçtiğini bildirdi