Türk Dünyasının Girişimcileri Ankara'da Ticari İş Birliklerini Değerlendirdi

TAKİP ET

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 01-11 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Başkent Ankara'da bulunan 20 ülkeden 50'ye yakın girişimci OSTİM OSB'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ticaret olanaklarını masaya yatırdı

Bilişim, elektrik, elektronik, bilgisayar, kablo, telekomünikasyon, tarım ve hayvancılık, tarımsal alet, ekipman, turizm, lojistik, enerji, iş makineleri, inşaat, yedek parça gibi birçok alanda faaliyet gösteren iş insanları, OSTİM firmalarıyla 600 iş görüşmesine imza attı.

 

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, Türkçe Konuşan Girişimciler etkinliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerine büyük bir heyecanla ev sahipliği yaptıklarını bildirdi. Programın her sene büyüyerek tekrarlandığını vurgulayan Arıcı, “Etkinliğin ticarete ve iş birliğine dönüşmesini sağlamak üzere firmalarımızı davet ettik. Amacımız, toplantıdan olabildiğince faydalanılması. Bunun için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz.” dedi.

 

OSTİM’in kuruluşu, yapısı ve sürdürdüğü projeler hakkında da bilgi veren Arıcı, şunları kaydetti: “OSTİM, hayatın 7/24 devam ettiği bir bölge. Çünkü bizim bölgemizde sadece işletmeler yok. Ticaret merkezleri, okullar, üniversitemiz, alış-veriş merkezleri, sosyal tesisleri, Ar-Ge merkezleri var. Bunlarla birlikte kendimizi sanayi bölgesi değil, bir sanayi şehri olarak adlandırıyoruz ve kendimizi böyle tanımlıyoruz.”

 

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana TOBB ile T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen programa, bugüne kadar komşu ve akraba topluluklardan 750 girişimci katıldı.

 

Programın Ankara bölümünde düzenlenen ikili iş birliği görüşmeleri kapsamında Türkçe konuşan girişimciler OSTİM’i ziyaret etti. Bölgedeki sanayicilerle ikili iş birliği görüşmeleri yapan girişimciler, iş potansiyellerini yakında tanıma fırsatı buldu.

 

Medikal, enerji, iş ve inşaat makineleri, bilişim, tarım, hizmet, petrol ve maden başta olmak üzere pek çok sektörde faaliyet gösteren girişimciler, Türkiye ile olan bağlarını iş birlikleriyle de pekiştirmek istiyor