• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • ANALİZ
  • GAYRİMENKUL
  • SANAYİ
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM TURİZM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. ENERJİ
  3. Türkiye ve Bulgaristan nükleer enerjide güçlerini birleştirdi
ENERJİ
Yayınlanma: 02 Temmuz 2025 - 17:47

Türkiye ve Bulgaristan nükleer enerjide güçlerini birleştirdi

Nükleer Sanayi Derneği ve Bulgar Atom Forumu, bölgesel nükleer enerji iş birliklerini güçlendirmek için İstanbul’da ilk adımı attı

ENERJİ
02 Temmuz 2025 - 17:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye ve Bulgaristan nükleer enerjide güçlerini birleştirdi
Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Bulgar Atom Forumu 11. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES’te nükleer enerji alanında bir iyi niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye ve Bulgaristan arasında nükleer enerji alanında yeni ortaklıkların önünü açarken, aynı zamanda bölgesel enerji iş birlikleri için de stratejik bir adım niteliği taşıyor.

İş birlikleri için yeni fırsatlar kapıda

Bu iyi niyet anlaşması; bilgi ve deneyim paylaşımı, teknik iş birlikleri ve ortak projelerin hayata geçirilmesi gibi alanlarda ülkeler arası diyaloğu artırmayı hedefliyor. Türkiye ve Bulgaristan’ın önde gelen sektörel kuruluşları arasında kurulan bu köprü, nükleer enerji özelinde bölgesel bir sinerji yaratmayı amaçlıyor. Eğitim, insan kaynağı geliştirme ve teknoloji paylaşımı gibi alanlarda ortak projeler gündemde. İmza törenine NSD Başkanı Alikaan Çiftçi ile BULATOM Yönetim Kurulu Üyesi Petar Manchev katıldı.

“Bölgesel açılımımızı güçlendiriyoruz”

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi: “Komşumuz Bulgaristan ile nükleer enerji gibi stratejik bir alanda kurduğumuz bu iş birliği, yalnızca ülkeler arası ilişkileri değil, aynı zamanda bölgesel enerji entegrasyonunu da güçlendirecek. Bulgaristan da tıpkı Türkiye gibi, enerji arz güvenliğini artırmak, dışa bağımlılığı azaltmak ve karbon emisyonlarını düşürmek amacıyla nükleer enerjiyi stratejik bir konuma yerleştiriyor. Özellikle küçük modüler reaktörler (SMR) alanında hedeflediği yatırımlar, Türkiye’nin bu alandaki yatırım vizyonuyla da önemli ölçüde örtüşüyor. Bu doğrultuda, iş birliklerimizin ortak projelere dönüşmesini ve bölgemizde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak somut adımlar atılmasını son derece kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

“Bu iş birliği bölgesel bir model oluşturabilir”

BULATOM Yönetim Kurulu Üyesi Petar Manchev ise anlaşmanın sadece iki ülke arasında değil, bölge genelinde nükleer iş birliklerine katkı sağlayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Nükleer Sanayi Derneği ile yaptığımız iyi niyet anlaşması, iki ülkenin sanayicilerinin iş birliği yapabilecekleri fırsat ve projeleri belirleme imkanı sunuyor. Avrupa ile Asya arasında bir köprü olan bölgemizin, sürdürülebilir ve temiz enerji dönüşümünde nükleer enerjinin stratejik rolüne inanıyoruz. Türkiye ile ortak projeler geliştirerek sadece kendi ülkelerimize değil komşu ülkelere de örnek teşkil edecek modeller oluşturabiliriz. Nükleer Santraller Zirvesi’ne de üyelerimizle birlikte katılarak Türk nükleer sanayi temsilcileriyle bir araya geldik. Zirve’de kurduğumuz bağlantılar, bu alanda somut adımlar atmamız için önemli bir fırsat olacak.”

NPPES ASO ve NSD tarafından düzenleniyor

Türkiye’nin ilk ve tek nükleer enerji etkinliği, 11. Nükleer Santraller Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenleniyor.

Reklam
# ankara# ekonomi# nükleer enerji# ankara enerji# enerji# enerji yatırımları# nükleer enerji
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İş dünyası rüzgar için buluştu: Türeb etkinliğine yoğun katılım
İş dünyası rüzgar için buluştu: Türeb etkinliğine yoğun katılım
İklim kanunu ile yenilenebilir enerji yatırımlarında yeni dönem
İklim kanunu ile yenilenebilir enerji yatırımlarında yeni dönem
Çamlıdere'deki göletin kapasitesi üç katına çıkıyor
Çamlıdere'deki göletin kapasitesi üç katına çıkıyor
Güriş'ten dev batarya yatırımı
Güriş'ten dev batarya yatırımı
Son Haberler
Yatırım fonları ve mevduat hesaplarında tevkifat oranları güncellendi
Yatırım fonları ve mevduat hesaplarında tevkifat oranları güncellendi
Ödeme sistemlerine ilişkin 'VUK Genel Tebliği' taslağı hazırlandı
Ödeme sistemlerine ilişkin 'VUK Genel Tebliği' taslağı hazırlandı
Sanayi üretimi Mayıs’ta yıllık arttı
Sanayi üretimi Mayıs’ta yıllık arttı
İnşaatta maliyet artışları detaylandı... Malzeme ve işçilikte artışlar dikkat çekti
İnşaatta maliyet artışları detaylandı... Malzeme ve işçilikte...
Araç muayenede 'Turka' dönemi hazırlıyor... Bayilik başvuruları alınıyor
Araç muayenede 'Turka' dönemi hazırlıyor... Bayilik başvuruları...
Gölbaşı Belediyesi ihaleleri canlı yayınlayacak
Gölbaşı Belediyesi ihaleleri canlı yayınlayacak

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
ANALİZ
GAYRİMENKUL
SANAYİ
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
TURİZM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim