Ankara'da ultra zengin oranı son 5 yılda hızla arttı
Knight Frank tarafından yayımlanan The Wealth Report 2026 verilerine göre Türkiye'de 30 milyon dolar ve üzeri servete sahip kişi sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 93,5 artarak 2 bin 174'ten 4 bin 208'e yükseldi.
Bu sayının 2031’de yüzde 13 artışla 4 bin 772’ye çıkması bekleniyor. Türkiye’de milyarder sayısının da 35’ten 46’ya yükselmesi öngörülüyor.
Türkiye’de ultra zengin sayısı son 5 yılda hızlı artarken, bu yükselişin Ankara’daki lüks konut, villa, arsa ve ticari gayrimenkul piyasasına da yeni bir alıcı profili olarak yansıması bekleniyor.
Ankara için yeni alıcı profili
Türkiye’nin ultra zengin sayısındaki bu hızlı artışı, Ankara gayrimenkul piyasası açısından özellikle Çankaya, Oran, İncek, Beytepe, Bilkent, Çayyolu, Alacaatlı, Gölbaşı ve Söğütözü hattında daha seçici ve yüksek bütçeli talebin güçlenebileceğine işaret ediyor. Başkentte büyük metrekareli konutlar, müstakil villalar, tabela değeri yüksek ticari yapılar, kurumsal ofisler ve merkezi lokasyondaki arsalar bu yeni servet grubunun radarına girebilir.
Lüks gayrimenkulde güven ve görünürlük öne çıkıyor
Küresel ölçekte ultra zengin sayısı 551 bin 435’ten 713 bin 626’ya yükselirken, Türkiye’nin yüzde 93,5’lik artışla küresel ortalamanın üzerine çıkması dikkat çekti. Aynı dönemde dünya genelindeki artış yüzde 29 seviyesinde kaldı. Bu tablo, Ankara’da yüksek bütçeli gayrimenkul satışlarında yalnızca fiyatın değil; lokasyon, itibar, kurumsal görünürlük ve güven veren hikâyenin de daha belirleyici hale geldiğini gösteriyor.
Başkentte servet etkisi piyasayı ayrıştırabilir
Ankara’da üst gelir grubuna hitap eden gayrimenkuller için klasik ilan dili yerine veri, bölge değeri, yatırım hikâyesi ve prestij odaklı tanıtımın öneminin artması bekleniyor. Ultra zengin sayısındaki yükseliş, başkentte nitelikli portföylerin daha profesyonel pazarlanmasını ve lüks segmentte görünürlüğü güçlü projelerin öne çıkmasını sağlayabilir.