Girişim elektrik halka arz oluyor
Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Girişim Elektrik halka arzı, OYAK Yatırım liderliğinde sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 11-12-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak.
Yayınlanma :
05.08.2021 12:35
Güncelleme :
05.08.2021 12:35
Girişim Elektrik A.Ş’nin 1000’den fazla çalışan ve 150’den fazla mühendisi ile 5 kıtada 60 ülkede faaliyet gösterdiğini, Türkiye’den çıkan global bir oyuncu olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı M.Behiç Harmanlı, ‘’Şirketimiz, 7 ülkeye yayılmış ofis ve fabrikalarıyla mühendislik, üretim, tedarik gücü ve smart çözümleri içerisinde barındıran AR-GE merkezi ile anahtar teslim olarak tamamlanmış binlerce MW enerji santrali, tasarlanan, uygulanan, teslim edilen çok sayıda farklı tesis, sistem ve proje ile başarısını tüm dünyaya ispatlamış bir konumdadır. Şimdi de halka arz sürecimiz tamamlanarak talep toplama tarihlerimiz kesinleşti. 11-12-13 Ağustos tarihlerinde talep toplayacağız’’ diye konuştu.
1 TL nominal değerli hisse için 17 TL fiyattan talep toplanacak olan halka arzda, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 27 milyon TL nominal değerli payın satılması planlanıyor. Fazla talep gelmesi halinde Şirket’in mevcut ortaklarına ait 2 milyon TL nominal değerli paylar da halka arza konu edilecek. Buna göre toplam halka arz büyüklüğünün ek satış hariç 459 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. Halka arz edilen payların yüzde 30’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 35’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.
Harmanlı yaptığı açıklamada, ‘’Girişim Elektrik ve iştirakleri, elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı ve kontrolü aşamalarının tamamında hem anahtar teslim taahhüt, hem de çok geniş bir yelpazede ürünün ve sistemin üretim ve tedarikini yapıyor, mühendislik ve üretim gücü ile kurulduğu 1999 yılından bu yana stratejik adımlarla sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Ayrıca Hollanda, Makedonya, Irak, Fas, Cezayir ve Ukrayna’da yerleşik ofis ve tesislerinde görev alan 1000’den fazla çalışan ve 150’den fazla mühendisi ile öncelikle Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri olmak üzere 5 kıtada 60 ülkeye ürün ve hizmetlerini ulaştırıyor. Şimdi yeni hedeflerimizle bu faydayı en üst seviyeye çıkaracağız’’ dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: