• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • ANALİZ
  • GAYRİMENKUL
  • SANAYİ
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM TURİZM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Türkiye'nin ilk Girişimsel MR AR-GE Enstitüsü Ankara'da açıldı
GÜNCEL
Yayınlanma: 13 Ekim 2025 - 18:58

Türkiye'nin ilk Girişimsel MR AR-GE Enstitüsü Ankara'da açıldı

Türkiye’nin girişimsel MR alanındaki ilk klinik araştırma enstitüsü olan GİMRE, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi bünyesinde açıldı. Siemens Healthineers Türkiye, enstitüye sağladığı görüntüleme teknolojileriyle sağlıkta inovasyonu sürdürülebilir şekilde desteklemeye devam ediyor.

GÜNCEL
13 Ekim 2025 - 18:58
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye’nin ilk Girişimsel MR AR-GE Enstitüsü Ankara’da açıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın desteğiyle Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişimsel MR Klinik AR-GE Enstitüsü (GİMRE), Türkiye’de Girişimsel MR alanında ilk olma özelliği taşıyor. Enstitü, yeni görüntüleme teknikleri, inme tedavileri ve kapalı ameliyat teknolojilerinde daha güvenli ve yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

Merkezin açılışı 13 Ekim Pazartesi günü, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Ramazanoğlu, YÖK Üyesi Prof. Dr. H.Haldun Göktaş, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, GİMRE Müdürü Prof. Dr. Oktay Algın ve Siemens Healthineers Görüntülemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ertan Cömert’in katılımıyla gerçekleşti.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi ile bütünleşik şekilde çalışmalarını sürdüren GİMRE; bilim, sağlık ve AR-GE çalışmalarını geleceğe taşımayı misyon edinen bir enstitü olmasının yanı sıra altyapısıyla da alanında dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Merkezde girişimsel işlemler, sinir sistemi hastalıkları ve kanser hastalarının görüntülenmesi alanında hem yerli hem yabancı araştırma kurumlarıyla bilimsel projeler yürütülüyor, eğitim içerikleri hazırlanıyor. GİMRE, aynı zamanda kapalı ameliyat ve görüntüleme alanındaki uluslararası araştırmalara da ev sahipliği yapacak.

Sağlık sektöründe çığır açan yeniliklere öncülük eden tıbbi teknoloji şirketi Siemens Healthineers Türkiye ile iş birliği yapan GİMRE, Siemens Healthineers’ın MR, anjiyografi, tomografi ve ultrason teknolojilerini kullanarak hem klinik araştırmalara hem de akademik iş birliklerine katkı sağlayacak.

‘Sağlıkta inovasyonu ve akademik iş birliğini destekliyoruz’

Siemens Healthineers Türkiye Görüntülemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ertan Cömert açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Siemens Healthineers olarak, sağlık alanında yalnızca cihaz ve teknoloji sunan bir şirket değil; aynı zamanda akademik dünyayı ve Ar-Ge çalışmalarını destekleyen uzun soluklu bir çözüm ortağı olmayı önemsiyoruz. Bu anlamda uzun yıllardır birçok farklı kurumla iş birliği içerisindeyiz. Bu iş birliklerinin en güzel örneklerinden biri olan ve alanında bir ilki temsil eden Girişimsel MR Klinik AR-GE Enstitüsü’nde teknolojilerimizle yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu merkezdeki araştırmalarda kullanılacak MR teknolojilerimiz sayesinde hem sağlık profesyonellerine hem de araştırmacılara güçlü bir altyapı sunmayı, ülkemizin bilimsel üretkenliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. NÖROM, UMRAM ve EGESAM gibi merkezlerle daha önce gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri, bu vizyonumuzun sürdürülebilir örnekleri arasında. Önceki iş birliklerimizden bazılarının klinik pratiğe taşınmasında bir köprü olacak GİMRE ile, bu yolculuğu daha da ileri taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Girişimsel MR alanında akademik dünya ve teknolojinin buluşma noktası

GİMRE Müdürü Prof. Dr. Oktay Algın ise merkezle ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Ülkemizde bir ilk olarak girişimsel MR alanındaki Ar-Ge çalışmalarına odaklandığımız bu enstitünün faaliyete geçebilmesi için uzun yıllardır çalışıyoruz. Bu anlamda, merkezimizi inançla destekleyen Yükseköğretim Kurulu’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na ve rektörümüz sayın Prof. Dr. Nejdet Ünüvar’a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin sağlık alanındaki gelişimine ivme katacak merkezlerden biri olan GİMRE olarak, görüntüleme, beyin-damar hastalıkları ve girişimsel tedaviler alanında Türkiye’de ve uluslararası ölçekte öncü araştırmalar yürütmeyi ve en son teknolojiler ile sağlık çalışanları ve hastalarımıza eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Araştırmalarımızda kullanacağımız teknolojiler de yapacağımız araştırmalar kadar önem taşıyor. Siemens Healthineers’a, araştırmalarımızda kullanacağımız ileri MR teknolojileri alanında sağladığı önemli katkılar için teşekkür ediyoruz. Enstitümüzün, inovasyonu ve bilimsel üretimi buluşturan bir platform olarak sağlıkta yeni çözümlere öncülük edeceğine inanıyorum.”

Farklı disiplinleri bir araya getirecek

GİMRE, temel bilimler, tıp ve mühendisliği bir araya getiren disiplinler arası yapısıyla öne çıkıyor. Farklı disiplinlerden araştırmacıların ve doktorların yer aldığı merkez, sağlık alanında çalışan akademisyenler ile özel sektörün birlikte Ar-Ge yapabilecekleri şekilde ‘açık kapı politikası’ çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Merkezde geliştirilecek yeni teknikler, cihazlar, simülasyonlar, karar destek sistemleri ve yapay zekâ algoritmaları üzerine sağlık profesyonellerine uluslararası eğitim programları ve kurslar düzenlenecek. Ayrıca; GİMRE, ulusal ve uluslararası düzeyde hastaları da kabul edecek.

Görüntüleme ve kapalı ameliyat alanında yenilikçi çözümlere dair uluslararası çalışmalar için tasarlanan enstitüde, radyoloji alanındaki tüm cihazlar, AR-GE platformları ile beraber bulunuyor. Tasarımıyla dünyada tek olma özelliği taşıyan enstitü, geliştireceği teknikler ve cihazlarla sağlık profesyonellerine uluslararası düzeyde eğitim imkanı sunacak.

Reklam
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Keçiören Belediyesi'nin 2026 yılı bütçesi Ankara Belediye Meclisi'nde kabul edildi
Keçiören Belediyesi'nin 2026 yılı bütçesi Ankara Belediye Meclisi'nde kabul edildi
Gıda ve beslenmede kavram yanılgıları Ankara'daki konferansta konuşuldu
Gıda ve beslenmede kavram yanılgıları Ankara'daki konferansta konuşuldu
Ankaralı öğrenciler ara tatilde belediye’nin “gelişim programı”nda buluştu
Ankaralı öğrenciler ara tatilde belediye’nin “gelişim programı”nda buluştu
Bu kış erkenden geliyor... Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı
Bu kış erkenden geliyor... Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı
Son Haberler
Keçiören Belediyesi'nin 2026 yılı bütçesi Ankara Belediye Meclisi'nde kabul edildi
Keçiören Belediyesi'nin 2026 yılı bütçesi Ankara Belediye Meclisi'nde...
Gıda ve beslenmede kavram yanılgıları Ankara'daki konferansta konuşuldu
Gıda ve beslenmede kavram yanılgıları Ankara'daki konferansta konuşuldu
Ankaralı öğrenciler ara tatilde belediye’nin “gelişim programı”nda buluştu
Ankaralı öğrenciler ara tatilde belediye’nin “gelişim programı”nda...
Angora evleri uzmanı Gayrimenkul PR'dan satıcılara ve alıcılara öneriler
Angora evleri uzmanı Gayrimenkul PR'dan satıcılara ve alıcılara öneriler
Teknoloji devlerini teyakkuza geçiren karar: Telefon ve bilgisayar fiyatları yükselebilir!
Teknoloji devlerini teyakkuza geçiren karar: Telefon ve bilgisayar fiyatları...
25 ilde 274 'siber' gözaltı!
25 ilde 274 'siber' gözaltı!

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
ANALİZ
GAYRİMENKUL
SANAYİ
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
TURİZM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim